torstai 17. helmikuuta 2011

Iranin sotalaivasto matkalla Suezin kanavan kautta Välimerelle ja matkalla Syyriaan

Iranin sotalaivat hermostuttavat Israelia/YLE

Two Iranian warships transit Suez for Syria, tighten siege on Israel

Israel Update uutinen TORSTAI 17.02.11

"ISRAEL seuraa suuresti huolestuneena kahden iranilaisen sota-aluksen saapumista Punaisellemerelle ilmeisenä tarkoituksenaan kulkea Suezin kanavan kautta Välimerelle, jossa se saa huoltosataman Syyrian rannikolla joko Tartussa tai Latakiassa, joita Venäjä uudistaa Välimeren laivastonsa huolto- ja tukisatamiksi. Egyptin Suezin kanavavirkailijat kieltävät tiedot, että alukset olisivat jo kanava-alueella ja sanovat, että sen kautta kulkevien laivojen tulee ilmoittaa tulostaan 48 tuntia ennen, eikä sitä ole vielä saatu.

Ulkoministeri Avigdor Lieberman kutsui alusten saapumista Välimerelle provokaatioksi todeten, ettei niillä ole mitään asiaa tänne. Hän sanoi tämän osoittavan Iranin hallituksen itsevarmuuden ylikorostumista osoittaen samalla syytöksen kansainväliselle yhteisölle, ettei se tee mitään Iranin pysäyttämiseksi, minkä viimeisestä kehityksestä on osoituksena IAEA:n tunnustus, että Iranin ydinasesuunnitelmien toteutus jatkuu hämmästyttävällä nopeudella. Lieberman osoitti moitteitaan myös USA:n hallitukselle, jonka uskollisin liittolainen Israel on ja on ollut vuosikymmenien ajan ja odottaisi aktiivisempaa luottamuksen osoituksia."

http://israelupdate.achlak.net/

2 kommenttia:

  1. Jälleen rajua tekstiä Gavrielilta... mutta Israelissa on kovat paikat tulossa, jos Iranin laivat pääsee Suezin kanavan kautta Välimerelle..

    VastaaPoista
  2. On ja kaikki on todellakin aivan äärimmäisen lyhyessä ajassa muuttunut siihen suntaan, että Israelia täysin tarkoituksellisesti ajetaan yhä ahtaammalle.

    VastaaPoista