tiistai 4. lokakuuta 2011

Olavi Peltola: Miten antikristilliset voimat voivat vallata kirkon?


http://www.kolumbus.fi/rov.o.peltola/teemat/teemat1a.htm



Lopuksi: Mitä tästä voimme oppia? "Kirkon kokemusten tulisi kuitenkin varoittaa sitä kritiikittömästi mukautumasta ajan tendensseihin, vaikka nämä näyttävätkin dynaamisilta ja pääsevän valtaan. Kun ns. saksalaiset kristityt tulkitsivat Kolmannen valtakunnan Pyhä Hengen uudeksi vuodatukseksi, niin tämä on kauhistuttava esimerkki Kristuksen opetuslasten kallista nimeä kantavista, joilla ei ollut uskosta käsin sanottavaa ja jotka sen vuoksi nimittivät inhimillisen jumalalliseksi". "Jos kirkko sanoo vain sen, minkä kaikki muutkin jo sanovat, sen sanomaa tuskin tarvitaan" (Kalevi Toiviainen, Ajan haasteet ja kirkon julistus, TA 1973).

Ajan hengen" lumoamina, yleisen ilmapiirin ja itsestään selvyyden tunteen vallassa voimme hyväksyä mitä mielettömimpiä asioita oikeina ja yhteiskuntaa rakentavina. Julkisilla tiedotusvälineillä on käsittämätön voima ja vaikutusvalta meihin.

2 kommenttia:

  1. En ollutkaan vielä lukenut tätä....
    Kannustan muitakin lukemaan.

    VastaaPoista
  2. Yritin kommentoida tuohon uusimpaan postaukseen, muttei jostain syystä toiminut... Oli kuitenkin hyvä, lyhyt ja ytimekäs video! Ei voi muuta sanoa, kuin Aamen! Oon samoja aatoksia mietiskellytkin viime aikoina, miten me pelätään ihmisiä, mutta ei Jumalaa! Eihän sillä oo mitään väliä, mitä ihmiset ajattelee, koska ihmisillä ei oo valta tuomita.

    VastaaPoista