lauantai 8. syyskuuta 2012

Jerusalemin kultainen portti

Mielenkiintoista, Jerusalemissa on kristittyjen rakentama kultainen portti, joka muurattiin umpeen vuonna 1530.

























Pelastussanoma: Jerusalemin kultainen portti

"Nykyisessä muurissa on seitsemän porttia.  Öljymäen puoleisessa muurissa on myös Kultainen portti, joka muurattiin umpeen vuonna 1530. 

Sekä juutalaiset että kristityt uskovat, että Messias on saapuva Öljymäeltä Jerusalemiin juuri Kultaisesta portista. 

4. Mooseksen kirja 19:16 Ja jokainen, joka ulkona kedolla koskee miekalla surmattuun tai muulla tavoin kuolleeseen tai ihmisluuhun tai hautaan, olkoon saastainen seitsemän päivää. 

Tästä nimenomaisesta syystä arabit ovat haudanneet kuolleitaan portin eteen, jotta luvattu juutalaismessias ei voisi tulla siitä yli, koska tämä saastuttaisi itsensä Mooseksen lakien mukaisesti. Eivät he tietenkään tajua, että kyseessä on Kuningasten kuningas."

Muslimit ovat haudoilla torpanneet kultaisen portin ja juuri muslimit tuon portin sulkivatkin. Tietävät kyllä kuka sieltä on tulossa. 

Hesekiel 43: 1-4

Sitten hän kuljetti minut portille - sille portille, joka antoi itää
kohden. Ja katso: Israelin Jumalan kunnia tuli idästä päin. Sen kohina oli niinkuin paljojen vetten kohina, ja maa kirkastui hänen kunniastansa.
 

Ja näky, jonka minä näin, oli samanlainen kuin se näky, jonka olin nähnyt tullessani hävittämään kaupunkia; samanlaiset olivat näyt kuin se näky, jonka olin nähnyt Kebar-joen varrella. Niin minä lankesin kasvoilleni. Ja Herran kunnia kulki temppeliin sen portin kautta, jonka etupuoli oli itää kohden. 

Keskustelua kultaisesta portista Majis-foorumilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti