tiistai 18. lokakuuta 2011

Gilad Shalit is free

Vihdoinkin. Viiden vuoden vankeuden jälkeen.

Ensin hänet näytettiin Egyptin televisiossa ja kohta hänet jo luovutettiin takaisin Israeliin.




















Giladin vanhempien koostama video pojastaan.


Israel joutui maksamaan kovan hinnan Gilad Shalitin vapauttamisesta, yli 1000 palestiinalaista vankia, monet heitä syyllistyneet lukuisia uhreja vaatineisiin terrori-iskuihin, kuten vuoden 2001 pizzeria-iskuun osallistunut Ahlam Tamimi. 

http://israelstreet.org/?p=2818.

Pizzeriaiskun muistan itsekin, se järkytti minua aikanaan  ja avasi myös silmät näkemään Suomen median puolueellisen suhtautumisen palestiinalaisten terrorismiin. Kovasti media vähätteli näitä iskuja ja näki aina Israelin syypäänä. Samoin oli WTC-iskun laitakin (Hannu Taanila ja monet muut hekumoivat kuinka USA sai mitä tilasi).

Luulen kuitenkin, että tämä hinta täytyy vain maksaa. Me näemme vain heijastuksia siitä mitä hengellisessä maailmassa tapahtuu. Gilad Shalit ei ole enää vain mikä tahansa kaapattu sotilas, hän on paljon enemmän. Ja ehkäpä nämä terroristitkin vietettyään vuosia Israelin vankiloissa (Israel kohtelee vankejaan hyvin) eivät ole enää niin innokkaita uusiin terrori-iskuihin ja Israelkin on oppinut suojaamaan itseään paremmin äärimuslimien terrorismilta, turva-aitakin estänyt jo monia iskuja.

Shalitilla on hirvittävä koettelemus takanaan ja hän varmasti tuntee myös paljon syyllisyyttä, Jumala siunatkoon häntä, varjelkoon häntä ja antakoon hänelle paljon voimia.

6 kommenttia:

  1. Koettelemus on kova myös perheelle. Ja aivan oikein: myös niiden perheille, joita vapautettujen terrorismiin syyllistyneiden teot koskettavat. Epäoikeudenmukainen suhdeluku - toisaalta: "Kun Herra lupauksensa mukaisesti sotii teidän puolestanne, jokainen teistä pystyy ajamaan pakoon tuhat vihollista." (Joos. 23:10).

    Hieno blogi, siunausta Mirja! Rukouksin muistaen myös Israelin ja Jerusalemin rauhan puolesta -
    t: Veksi

    VastaaPoista
  2. Mirja, Sbarron iskun suunnitteli Husam Badran, joka myös suunnitteli Park -hotellin ja Dolphinarium -diskon itsemurhapommitukset. Näissä kuoli yhteen sä 65 ihmistä.

    Ahlan Tamimi oli nainen joka ajoi Punaisen Puolikuun autolla Wafa Idrisin (itsemurhaterroristi) iskupaikalle.

    VastaaPoista
  3. Edellisestä unohtui, että kolme verilöylyä suunnitellut Husam Badran oli myös Gilad Shalitin lunnaina vapautettujen terroristien joukossa.

    VastaaPoista
  4. Veksi, hieno, puhutteleva Raamatunkohta ja mitä profeetallisin Gilad Shalitin vapauttamiseen liittyen. On tuo suhdeluku myös eräänlainen propagandavoitto Israelille, todistaa siitä, että yksi israelilainen sotilas vastaa vähintään tuhatta Israelin vihollista.

    Kuin myös Siunausta sinulle ja muistetaan todellakin Jerusalemia ja Israelia rukouksin.

    VastaaPoista
  5. Kiitos tarkennuksesta Matti, korjasin tekstin ja lisäsin vielä linkin. Pizzeria-iskun vain muistan itse niin hyvin, siksi halusin sen erikseen mainita.

    Punaisen puolikuun ambulanssien käyttäminen on todellakin ollut yksi häikäilemätön piirre palestiinalaisten terrorismissa. Ja länsimaat ovat olleet niin sokeita tuolle järjestelmälliselle pahuudelle ja ihmishengestä piittaamattomuudelle.

    Hienoa nähdä täälläkin Matti. Tiedät paljon Israelista ja olet todella perehtynyt Israelin tilanteeseen. Itse en ole koskaan edes käynyt Israelissa, mutta Israel on tullut rakkaaksi. Luin joskus FB-seinältäsi, että olit Ylen Israel-keskustelufoorumilla. Itse joskus 2000-luvun alussa ammensin sieltä ensimmäiset tietoni Israelista, joka muutti maailmankuvani kokonaan, siihen asti olin ollut puolueellisen ja tarkoitushakuisen suomalaisen median varassa. Mutta sittenhän koko keskustelupalsta suljettiin ja harmittelin sitä kovasti, mutta onneksi nettiin sitten tuli paljon uusia väyliä saada objektiivisempaa tietoa.

    Siunausta!

    VastaaPoista
  6. En ollut nähnyt aiemmin tuota Giladin vanhempien tekemää YouTube-videoa. Tippa linssissä katselin ja ajattelin, että ehkä myös hyvän lapsuuden ansiosta hän kesti nuo kauheat vankilavuodet. Rukousten voimaa ei ole aihetta vähätellä ja siksi hänen puolestaan on syytä rukoilla edelleenkin, että hän selviää tämän uuden haastavan elämänvaiheen läpi.
    Taivaan Isän siunausta ja täysihoitoa Giladille, samoin hänen perheelleen!

    VastaaPoista