maanantai 10. joulukuuta 2012

Jumala aloittaa suurimmat tekonsa hiljaisuudessa

Viidentenätoista keisari Tiberiuksen hallitusvuotena, kun Pontius Pilatus oli Juudean maaherrana ja Herodes Galilean neljännysruhtinaana, tuli Jumalan sana Johannekselle erämaassa. Luuk. 3: 1-2

Wilhelm Busch kirjoittaa:

"Kun kauppias perustaa uuden liikkeen, hän syytää kaikki paikat täyteen mainoksia. Kun poliitikko saa uuden aatteen, ovat sanomalehdet sitä täynnä.

Mutta Jumalamme menettelee aivan toisin. Hän aloittaa suurimmat tekonsa hiljaisuudessa. Hän voi jopa sallia itselleen sen, että hän tekee työnsä ääneti ja salaisesti.

Siitä puhuu tekstimme. Keisari Tiberius, maaherra Pontius Pilatus, kuningas Herodes ja kirkkoruhtinas Kaifas pitivät kylliksi melua vetääkseen ihmisjoukon huomion puoleensa.

"Siihen aikaan tuli Jumalan sana Johannekselle…"

Kuka oli Johannes? Tuskin kukaan tunsi häntä. Niinpä Jumala alkaa luoda uutta. Hän kutsuu yhden ainoan, tuntemattoman miehen. Siten hän muinoin kutsui Aabrahamin - ja siitä alkoi uusi aikakausi.

"…siihen aikaan tuli Jumalan sana Johannekselle erämaassa. Kaiken lisäksi erämaassa. Niin toimii meidän Jumalamme. Kaikki suuri tapahtuu hiljaa ja salassa. Jumalan poika syntyy pienen kylän tallissa.

Jos ihmisen silmät tähyilevät vain maailman kirjavaa menoa, ei hän milloinkaan näe Jumalan salaista pelastustyötä. Herra opettakoon meitä mieltymään hiljaiseen tapahtumiseen!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti