maanantai 24. joulukuuta 2012

Herkät soinnut



Kuudentena kuukautena sen jälkeen Jumala lähetti enkeli Gabrielin Galilean kaupunkiin, jonka nimi on Nasaret, neitsyen tykö, jonka nimi oli Maria. Ja tullessaan sisälle hänen tykönsä enkeli sanoi: Terve, armoitettu! 

Luuk. 1: 26-28

"Vieläkö korvamme pystyy tunnistamaan nämä herkät soinnut?

Meidän ajallamme on mestarillinen taito turruttaa ihmiset. Mitä kaikkea syydetäänkään päällemme: kauhu-uutisia ja sensaatioita, jättiläismainoksia ja jatkuvaa levottomuutta.

Mieli on täysin tylsynyt tajuamaan tämän raamatullisen tarinan hentoja sointuja. Kuulemmeko ne vielä? Pystyykö tämä tarina Mariasta ja enkelistä herkässä viehättävyydessäään hiljentämään meidät?

Koko evankeliumi on täynnä tätä viehätystä. Köyhät paimenet ja salaperäiset tietäjä polvistuvat seimessä makaavan lapsen edessä.

Vapahtaja vaeltaa kukoistavan luonnon keskellä saarnaten köyhälle kansalle kedon liljoista.

Hän istuu puun varjossa ja nostaa pienen lapsen syliinsä.

Vielä hirveässä ristiinnaulitsemiskohtauksessakin välähtää tämä viehätys kuolevan Herran jättäessä huolehtimisen äidistään Johanneksen sydämelle.

Ja kuinka ihastuttava loisto väreileekään ylösnousemuskertomusten yllä, kun Jeesus yhtäkkiä seisoo itkevän Marian edessä ja kutsuu häntä tuttavallisesti nimeltä.

Tämä evankeliumin viehätys huipentuu Ilmestyskirjan suurenmoisessa näkymässä: "Jumala on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä."

Vieläkö meidän korvamme erottaa nämä herkät soinnut?"


kirjoittanut Wilhelm Busch

Oikein siunattua ja rauhallista Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaa kaikille blogin lukijoille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti