torstai 15. marraskuuta 2012

Jeesus on näkymättömän Jumalan kuva. Kol 1:15

Wilhelm Busch kirjoittaa:

"Miten tämä "kuva" on oikein ymmärrettävä?

Kreikankielisessä tekstissä on tällä kohdalla sana eikoon. Tätä sanaa käytetään muulloin epäjumalankuvista, joita pakanat palvovat. Pakanathan uskovat myös, että heidän jumalansa
asuvat näkymättömissä maailmassa. Mutta koska he eivät näe näkymätöntä, tekevät he jumalistaan kuvia. Miljoonittain epäjumalankuvia on maailmassa kyhätty.

Mutta tekstimme sanoo, että kaikki nuo miljoonat jumalankuvat ovat vääriä. Niistä ei voi tunnistaa Jumalaa. Ne ovat ihmisten keksimiä. Ne johtavat harhaan.

Sydämemme kysyy, minkälaiseksi meidän olisi Jumala kuviteltava. Mistä me löydämme elävän Jumalan oikean kuvan?

Siihen tekstimme antaa vastauksen: "Jeesus on oikea eikoon, elävän Jumalan oikea ja tosi kuva. Senhän Jeesus on itsekin sanonut: "Joka on minut nähnyt, on nähnyt Isän."

Eikoon voi olla myös peilikuva. - Vanhoissa taloissa saattoi usein nähdä ikkunoiden edessä niin sanotun "juorupeilin". Se oli asetettu vinoon, niin että ikkunan ääressä istuva saattoi peilistä seurata, mitä kaikkea kadulla tapahtui. Hän ei nähnyt itse katua, mutta peilikuva näytti kuitenkin selvästi mitä siellä oli tekeillä.

Jeesus on elävän Jumalan "peilikuva". Jumalaa itseään me emme näe. Hän "asuu valkeudessa, mihin ei kukaan taida tulla". Hän salattu Jumala. Mutta Jeesuksen Kristuksen kasvoissa me näemme hänet.

Siksi on mieletöntä etsiä Jumalaa mistään muualta kuin Jeesuksesta. Hänessä näemme sekä Jumalan kasvot, että myös hänen sydämensä.

 

Sä, Jeesus, mielen valkeus,
sydänten ilo, kirkkaus,
sä ravitset mun sieluni
ja täytät kaikki tarpeeni."


Teksti Wilhelm Buschin hartauskirjasta Kunnes päivä valkenee...

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä tekstistä. Jeesus on se nimi joka erottaa jyvät ja akanat.

    VastaaPoista
  2. Amen Trina. Näin se on. Vain yksi nimi meille on annettu: Jeesus Kristus. Ei kukaan muu voi pelastaa kuin Hän. Mitään muuta nimeä, joka meidät pelastaisi, ei ole ihmisille annettu koko taivaankannen alla.

    VastaaPoista