lauantai 28. toukokuuta 2011

Ylivelkaantumisen hinta?

Tämä kuohuva poliittinen kevät ja nämä käsitellyt Portugalipaketit (se, että käytännössä ne ovat isojen Saksan ja Ranskan pankkien ja yksityisen ison pääoman luottotappioiden siirtämistä veronmaksajien maksettaviksi ja samalla Suomen kaltaisten pienten maiden ylivelkaannuttamista ja askel kohti EUn liittovaltiota) toivat mieleen vanhan uneni. Se on niin, että tätä maailmaa pyörittää suuri valhe ja sehän ei ole kristityille lainkaan tuntematon asia ja kristittyjen jos keiden tulee nähdä, että persoonallinen paha on olemassa ja totisinta totta. 

Näin unen syksyllä 2005 ja se meni näin:

Olin ison ostoskeskuksen pihalla. Edessäni kohosi ostoskeskuksen korkea harmaa seinä. Seinään oli muodostunut valtavan kokoinen nelisakarainen, kuin neljästä kaareutuvasta sirpinkärjestä muodostunut tuulimyllyn tapainen kuvio. Kuvio oli kasattu repaleisista läpinäkyvän teipinpalasista ja ne olivat muodostamassa tuota kuviota. Teipinpalaset hädin tuskin näkyivät, mutta niiden muodostama kuvio silti jo hahmotettavissa oleva. 

Samassa jouduin ostoskeskuksen taakse. Jouduin pitkään käytävään, jossa makasi molemmilla puolilla käytävää vieri vieressä sängyissään kuolevia, laihoja, riutuneita sairaita. Monet heistä vain jaksoivat maata hiljaa. Tunnelma oli painostava ja toivoton ja hiljainen. Elämä ja toivo oli kaukana. Jotenkin koin, että minulle näytettiin, että pimeyden kuvio on tiivistymässä ja saanut jo muodon ja sen hintana tulee olemaan ihmisten kärsimys ja toivottomuus. 

Tämä uni aikoinaan jotenkin avasi silmäni näkemään ylikaupallisuuden, markkinatalouden kovine arvoineen ja median vallan ihan samanlaisena valheena kuin joku kommunismi oli aikoinaan. Siellä missä ei tunneta ainoaa elävää Jumalaa eikä edes haluta opetella tuntemaan on aina valhe ja valheen isä hallinnoimassa muodossa tai toisessa. Kuvio muistutti minusta hakaristiä, mutta se oli vain pyörivä liikkeessä oleva hakaristi, kuin pahan sirkkeli joka leikkaa ja jättää jäljelle vain ahdingon ja köyhyyden. Ei ole vaikea nähdä mitä tästä Suomen tarkoituksellisesta ylivelkaannuttamisesta ja miljardien lahjoittamisesta ylivelkaantuneille EU-maille lopulta seuraa (Portugali, Kreikka ja Irlanti tuskin maksavat takaisin lainojaan, Portugalin tärkein vientituote on korkki ja Kreikan oliiviöljy/fetajuusto, niillä ei tuhansia miljoonia maksella takaisin vaan laskut lankeaa takaajille eli veronmaksajille). Katainen jo väläytteli miljardien leikkauslistaa ja ne säästöt otetaan kunnilta ja kuntien palveluista ja kohdistuvat niihin, joista jo monet nyt ovat ahdingossa: lapsiperheisiin, pienituloisiin, vanhuksiin, sairaisiin, heikompiosaisiin, niihin joiden elämä ei ole ollut mikään kiiltokuvamainen menestystarina vaan ihan tavallinen elämä. Tämän maan ongelma kärjistetysti sanoen on siinä, että päättäjät eivät enää aja tämän maan ja tämän kansalaisten asiaa, näennäisdemokratia vallitsee ja vaikka kansalaiset äänestäisivät miten tahansa, sillä ei ole juurikaan vaikutusta päätöksentekoon. 

Varsinaiset päätökset tehdään jossain suljetuissa kabineteissa ja Brysselin EU-koneistosta on tullut päättäjille lähes epäjumala. Ja koska päättäjien oma elintaso on niin hyvä ja rahaa riittää, heillä ei ole aavistustakaan miltä tuntuu sellainen ainainen kituuttaminen jota jo yhä suurempi osa kansasta elää päivästä toiseen. Vain se, joka on ollut itse köyhä voi tietää miltä se tuntuu. Suomessa jo lähes miljoona elää EUn köyhyysrajan alapuolella. Miljoona pienituloista, viidesosa kansasta, miksi he ovat päättäjille kuin näkymättömiä? Ja tämä kaikki siksi, että suuri valhe pyörii ja pyörittää pinnan alla kohti EUn liittovaltiota. EU on ja olisi ollut ihan hyvä kauppaliittona, mutta se ei EU-federalisteille riitä, heillä on visio globaalista yhdestä vallasta, siitä jo Raamatun profetoimasta viimeisestä valtakunnasta, siksi mikään kauppaliitto heille ei riitä, koska he ovat pahan ohjaamia, eivätkä tunne Jumalaa ja Jumalan sanaa. He tottelevat herraansa, mutta se herra ei ole Jumala vaan Valheen Isä. No elämä ei onneksi ole vain rahaa, eikä ihminen elä vain rahasta vaan Jumalan sanasta, näin kristityllä voi olla rauha, tasapaino ja onni kaikkien ahdinkojenkin keskellä. Jumala kyllä valmistaa omiaan koko ajan ja suurin pudotus tulee olemaan kenties niillä, jotka ei tähän asti ole välittäneet Jumalan sanasta.


2 kommenttia:

  1. Aivan niin, EUn pyörittämä koneisto tottelee vain omaa herraansa, "kärpästen herraa".

    Uskovaiset kyllä tulevat pärjäämään Jumalan avulla ja Hänen kanssaan, joten on juuri niinkuin kirjoitit: suurin pudotus tulee olemaan niillä, jotka eivät ole välittäneet Jumalasta eikä Hänen Sanastaan.

    Seurakunnan tulisi näyttää oikeaa tietä viimeistään nyt: tulisi ryhtyä auttamaan kukin omalla paikkakunnallaan asuvia köyhiä ja muita apua tarvitsevia, alkuseurakunnan mallin mukaan. Ja keistä tulisi aloittaa: toisista uskovista. Siinä sitä olisi sitten mallia ympäristöönkin siitä, kuinka seurakunta hoitaa omia "jäseniään", ja tapahtuisi sama kuin Jerusalemissa aikoinaan: monet tulisivat uskoon seurattuaan uskovien hienoja ja yleviä puuhia ja tultuaan sitten osalliseksi niistä. Ei tarvitsisi nykyäänkään juurikaan evankelioida sanoilla, vaan teoilla. :)

    VastaaPoista
  2. Huolestuttavalta tämä näyttää. Päättäjät elävät aivan eri todellisuudessa, jossakin kummallisessa omassa utopiassaan kuin iso osa kansaa. Välillä en voi uskoa korviani ja silmiäni, kun kuulen ja näen mitä he sanovat. Olen surullinen siitä, että he eivät ymmärrä ajaa tämän maan ja kansan asiaa, vaan näkevät ne heikossa asemassa olevat ihan jossain muualla kuin omassa kansassa.

    Rukoillaan todellakin että kristityt ja seurakunnat juuri nyt ymmärtäisivät ja sisäistäisivät vielä enemmän tehtävänsä olla maan suolana ja valona maailmassa. Se jos mikä kutsuu ihmisiä Jeesuksen luokse. Kuten Jeesus samassa vertauksessaan sanoo: Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella.

    Ja että tämän myötä herätys tulisi, Suuri Jumalan Pyhän Hengen tuuli, joka puhdistaa ja uudistaa ja kääntää synnin kivettämät sydämet Jumalan puoleen. Sellainen kaikkein mahtavin Jytky, Jumalan Jytky :)

    VastaaPoista