lauantai 30. huhtikuuta 2011

Tavattoman hyvä ja puhutteleva haastattelu

Timo Soini - aivan mahdoton tyyppi?


Kannattaa lukea.

Lainaus:

Kristus on ainut
tie Jumalan luo

Timo Soini uskoo, että kristinusko on erilainen kuin muut uskonnot.

- Se on kipeä asia sanoa ääneen, mutta näin se on. Kaikkia ihmisiä, uskoja ja vakaumuksia pitää kunnioittaa, mutta jos puhutaan pelastuskysymyksestä, kristinusko opettaa, että Isän tykö mennään Kristuksen kautta. En voi mennä sanomaan, ettei näin ole.

Soini sanoo uskovansa niin kuin kirkko opettaa ja että usko on hänelle kirkon uskoa. Tällainen oli luterilaisessa ympäristössä varttuneelle Soinille aluksi vierasta.

- Minusta on harmi, että Kristuksen kirkko on jakautunut inhimillisestä vajavaisuudesta johtuen. Ei se oikein ole. Pitää katsoa, mikä yhdistää, ja se on Kristus. Kristinuskossa on kysymys siitä, uskooko syntien anteeksisaamiseen ja ikuiseen elämään. Kyllä vai ei?

Soini iloitsee, että usko on nimenomaan uskon asia. Kuuden tohtorinhatun älykkö ei ole sen vahvemmilla kuin kukaan muukaan. Soini pitää myös siitä, ettei kristinusko ole lässytystä.

- Se on oikeaa asiaa. Raamatussa on palavaa tekstiä: jos tahdot tulla täydelliseksi, mene ja myy omaisuutesi ja seuraa minua. Siinä osoitetaan, että jos haluaa tehdä vaatimusten eikä uskon mukaan, niin ei pysty.


Kieltääkö luterilainen kirkko
uskon voiman?

Suomen luterilaisesta kirkosta Soini on huolissaan, vaikkei siihen itse kuulukaan.

- Yhteiskunnallinen ajan henki tunkeutuu sinne. Se tunkeutuu myös meidän kirkkoomme, mutta katolinen kirkko on siinä mielessä vahva, että se katsoo syntiä suoraan silmiin. Se on tehnyt niin kaksituhatta vuotta riippumatta siitä, että sen papistot, hallintovirkamiehet ja jäsenet ovat tehneet mitä kauheimpia asioita. Opista ei ole lähdetty lipsumaan.

Soini pelkää, että luterilaisen kirkon vaarana on suhteellistaa kaikki, pitää kaikkea vain kauniina tarinana ja pelastusta symbolisena.

- Lopulta kielletään uskon koko voima. On hyvä ihminen, hyvä elämä, hyvä humanismi – ihan täyttä roskaa.

Timo Soinille on tärkeää, että kristillisyys on iloinen asia. Hän painottaa, ettei se merkitse kepeäkenkäisyyttä.

- Meitä on monenlaisia. En ole mallikristitty. Olen välillä hyvinkin rankka persoona ja joskus kohtuuton, mutta kuitenkin armon alainen. Jumalan luo on monta tietä, mutta kaikki tiet vievät Kristuksen kautta.

1 kommentti:

  1. Juu, kannatti lukea!
    Nappasin linkin blogini löytöihin. Kiitos!

    Iloa ja siunasta Mirjan-päivään!

    VastaaPoista