lauantai 30. huhtikuuta 2011

Kuninkaalliset häät
































































Kuvat: Daily Mail

Katsoin eilen Katen ja Williamin ja olivat kyllä upeat häät. Seremonia perinteinen ja kristillinen ja brittien monarkiassa vain on ihan oma erityislaatuinen hohtonsa. Ja seremonian päätyttyä olin tosi vaikuttunut kaikista niistä kaduilla kulkevista hevosvaljakoista. Pidin näistä häistä enemmän kuin viimekesäistä Victorian ja Danielin häistä, missä minua alkoi ärsyttää arkkipiispan puhe, jossa Jumala mainittiin lähinnä muutamassa sivulauseessa. Tykkään, että jos hääseremonian on tarkoitus olla kristillinen se myös on sitä, eikä mitään yhteiskunnallista liturgiaa. Pidän myös brittien vähäeleisyydestä ja ehkä olen sitten epäromanttinen, mutta en lainkaan epäile etteivätkö Kate Ja William rakastaisi toisiaan, vaikka eivät alati luoneetkaan toisiinsa lämpimiä silmäyksiä kuten Victoria ja Daniel. Tasapainoinen pari ovat.

Kiinnostavana yksityiskohtana lähetyksessä kerrotiin, että häät televisioitiin ympäri maailman, ainoastaan Lähi-idässä häistä ei innostuttu. Jotain uhkauksiahan Lontoon radikaalimuslimit olivat esittäneet ennen häitä ja häissä oli laajat turvatoimet, onneksi mitään ei tapahtunut.

Brittien kuningashuone on tärkeä myös hengellisessä mielessä. Hienoa olikin nähdä kuinka häät yhdistivät brittejä. Siunausta ja onnea Katelle ja Williamille, toivottavasti tämä olisi uuden ja paremman ajan alku niin kuningashuoneelle kuin koko Iso-Britannialle.

2 kommenttia:

  1. Mulla meni koko häät ihan ohi. Katsoin Viktorian ja Danielin häät silloin aikoinaan ja tykkäsin kovasti, taisin kyynelehtiä aika lailla, niissä oli lämmin, läheinen tunnelma.

    VastaaPoista
  2. Joo, häät olivat perjantaina keskellä päivää, niin että monikaan ei niitä sen tähden nähnyt. Itse katsoin yhden koosteen illalla ja se oli aika pintapuolinen, keskityttiin vain Katen hääpukuun ja sellaista. Näissä häissä ei ollut niin läheinen tunnelma ja hääpari oli brittitapaan hillitympi, mutta muuten joka tavalla olivat upeat häät. Jokin näissä Englannin häissä vain on spesiaalia.

    VastaaPoista