perjantai 29. huhtikuuta 2011

David Wilkerson

Uutinen hänen kuolemastaan pysäytti tänään. Wilkerson menehtyi auto-onnettomuudessa 79-vuotiaana. Mitä se kertoo meille, että tämän suuren Jumalan miehen aika tuli nyt täyteen, täysin ennalta-arvaamatta.

Ensimmäisen kerran kuulin David Wilkersonista teini-iässä. Luin Nicky Cruzin Juokse poika juokse-kirjan silloin useaan otteeseen. Juuri David Wilkerson johdatti Nicky Cruzin, Mau Mau-jengin johtajan uskoon. Kaikki pelkäsivät näitä pahamaineisia jengejä, mutta David Wilkerson ei pelännyt. Wilkerson uskalsi mennä julistamaan evankeliumia mennä sinnekin missä oli pimeistä pimeintä. Nicky Cruziinkin teki vaikutuksen se että Wilkerson ei pelännyt.

Wilkerson kirjoittaa tekstissään Ihmisen pimeyden aika on Jumalan voiman aikaa näin:

Jesaja julisti: "Sillä katso, pimeys peittää maan ja synkeys kansat, mutta sinun ylitsesi koittaa Herra, ja sinun ylläsi näkyy hänen kunniansa. Kansat vaeltavat sinun valkeuttasi kohti, kuninkaat sinun koitteesi kirkkautta kohti" (Jes. 60:2-3).

Tämä profetia kertoo viimeisistä päivistä, ajasta, joka alkoi, kun valkeus - meidän Herramme Jeesus Kristus - tuli synkkään pimeyteen. Jesaja puhui suuresta ja laajalle leviävästä Kristuksen kirkkaudesta. Valtavat väkijoukot pakanamaailmasta tulisivat astumaan Hänen valkeuteensa.

Ajattelepa, maailman historiassa ei ollut pimeämpää aikakautta, kuin Jeesuksen syntyessä. Mahtavasta Rooman valtakunnasta oli tullut aineellinen, petollinen ja ahne yhteiskunta. Seksuaaliset kieroutumat rehottivat, kännääminen ja ylensyöminen oli täysin hyväksyttyä. Niistä törkeistä synneistä, jotka veivät Rooman valtakunnan alas, on kirjoitettu kirjojakin. Koko tuon ajan tunnettu maailma oli pimeyden verhoama.

Tähän aikaan kauhistuttava pimeys oli langennut myös Israelin ylle. Tekopyhyys oli vallassa. Papit ryöstivät leskiltä heidän kotinsa, alempiarvoiset ja kouluja käymättömät halveksivat heidän niin kutsuttuja hengellisiä johtajiaan. Sokeat johtivat sokeita.

Jeesus tuli tähän pimeyteen loistavana valkeutena. Ja me tiedämme, että tuosta ihanasta päivästä alkaen, suuret väkijoukot ovat tulleet Hänen valkeuteensa.

Voit ehkä sanoa: "Niin... mutta katsos tätä aikaa. Kauhea pimeys peittää maan vieläkin." Totta - ja minun mielestäni tämä nykyinen aika on ihmiskunnan historian pahin. Sen pimeyden, joka verhoaa kaikkia kansoja ja kansakuntia, sen voi oikein tuntea. Ydinaseet, kansanmurhat, maailmanlaajuinen seksiorjakauppa - oikein sydämeen sattuu. Voiko mikään pilvi olla pimeämpi kuin se, joka juuri nyt varjostaa maata?

Mutta Jeesus on vieläkin maailman valo. Mitä synkempi pimeys, sitä kirkkaampi on Hänen valkeutensa! Kun Jesaja näki meidän aikamme pimeyteen, hän huudahti Deboran lailla: "Nouse, ole kirkas, sillä sinun valkeutesi tulee, ja Herran kunnia koittaa sinun ylitsesi" (Jesaja 60:1).

Jälleen kerran, maailman pimeyden ajalla, Herra aikoo näyttää voimansa. Ja minä uskon, että hän tekee tämän vetämällä puoleensa huomattavan joukon eksyneitä sieluja tulevina päivinä.

3 kommenttia:

  1. Jeesus totisesti on tässä kieltämättä suurelta osin pimeän peittämässä maailmassa valkeus ylitse minkään muun. USkon lujasti, että suuret ihmismäärät vielä löytävät elämälleen suunnan tuon valon kajastuksessa. Esim niin hirveä kuin Japanin tragedia olikin, on siellä nyt paljon ihmisiä, jotka saavat lohdun hänessä. Tuttavieni ystävä lähetti sieltä kauhun ja sekasorron keskeltä silloin videoleikkeen, jossa joukko japanilaisnuoria, kristittyjä, lauloi Jeesuksesta tuhon keskellä ja jakoi viiluisille teetä.
    Herra näyttää voimansa! Häneen turvaten löytyy oikea suunta. Todellinen rakkaus ja huolenpito pahan keskellä.

    VastaaPoista
  2. Amen Tinttarus. Hienoa kuulla tällaisia uutisia Japanista, Japanin tragedia pysäytti ja varsinkin kun ydinvoimalaonnettomuuden massiivisen uutisoinnin takia tsunamin uhrit ja inhimillinen kärsimys siellä jäivät jotenkin taka-alalle. Japanissa on vain 1% kristittyjä, kova maaperä on ollut, mutta paljon sinne on kylvetty sanan siementä, rukoillaan, että se alkaa nyt itää Japanissa ja myös että herätyksen tuulet puhaltaisivat Suomenkin yli. Jostain luin, että Jumala toimii usein mitä epätodennäköisimpien ihmisten kautta, ehkä herätys ei tule sieltä mistä sen kuvittelemme tulevan, sillä Jumalan tiet eivät ole meidän teitämme. Voi vain kulkea johdatuksessa ja rukouksessa, opetella luottamaan Jumalaan enemmän ja enemmän. Kuten David Wilkerson kirjoitti, että Jeesus odotti, että leilit olivat täysin tyhjiä, ennen kuin muutti veden viiniksi Jumalankin työ alkaa usein vasta silloin kun omat keinomme ovat lopussa.

    Siunausta viikonloppuusi Tinttarus.

    VastaaPoista
  3. Nöyrä ja hieno Jumalan palvelija on päässyt perille.

    Kiitollisuus ja ikävä on sydämessäni.

    VastaaPoista