keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Rovasti Olavi Peltolan opetusta Ilmestyskirjasta:

Koko teksti täällä. Kannattaa lukea.

Ilmestyskirja on rohkaisuksi kristityille.

Lainaus Olavi Peltolan tekstistä:

Hän tulee

Ilmestyskirjan sanoma keskittyy nimenomaan siihen, mitä Jeesus Kristus tulee pian tekemään: "Katso, hän tulee pilvissä! Kaikki ihmiset näkevät hänet" (Ilm 1:7).

Lupaus Jeesuksen toisesta tulemisesta toistuu 318 kertaa UT:ssa. Uskontunnustuksemme sanoo sen: "Ja on sieltä a) tuleva b) tuomitsemaan eläviä ja c) kuolleita". Ihmiskunnan historian tärkein tapahtuma on edessäpäin. Sitä tapahtumaa kohden Jumala kuljettaa omaisuuskansaansa Israelia, Jeesuksen seurakuntaa ja koko maailmaa. Se on Jumalan antama maailmanhistorian päämäärä.

Ilmestyskirjan sanoman voimme muotoilla myös Paavalin sanoin: "Kristuksen on näet määrä hallita, kunnes hän on saattanut kaikki vihollisensa jalkojensa alle. Vihollisista viimeisenä kukistetaan kuolema" (1 Kor 15:25-26). Kirjassa seuraamme niitä tapahtumia, joiden kautta jo nyt kaikkea hallitseva Jeesus alistaa vihollisensa jalkojensa alle. Lopulta jokainen kieli tunnustaa, että Jeesus Kristus on Herra (Fil 2:11).

Kristuksen tulemus hallitsee kaikkea, se on uskovalle myönteinen ja riemastuttava tulevaisuuden näky. Siksi meille maailman tulevaisuus on valoisa. Tummat varjot ovat kuin hetken kestävä paha uni, kuin pimeä tunneli, jonka läpi nopeasti mennään. Siihen ei pidä kiinnittää päähuomiota. Se mikä on lopullista, on ratkaisevaa. Ja tärkeintä on se, kenellä on todellinen valta.

"Hän tulee" (Ilm 1:7) - siinä koko Ilmestyskirjan riemullinen pääsävel. Toisaalta "hänen tullessaan vaikeroivat maailman kaikki kansat". Tämä vaikerointi täyttää ne Ilmestyskirjan näyt, jotka koskevat maata. Taivas riemuitsee, maa vaikeroi! Jeeuksen tulemista julistaa vielä Ilmestyskirjan loppukin: "Tämä on tosi, minä tulen pian." Aamen. Tule Herra Jeesus! (22:20). Hän on hallitseva aina ja ikuisesti (11:15).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti