perjantai 11. maaliskuuta 2011

"Älkää peljästykö. Näin täytyy tapahtua."

Ja kun te kuulette sotien melskettä ja sanomia sodista, älkää peljästykö. Näin täytyy tapahtua, mutta se ei ole vielä loppu. Sillä kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, tulee maanjäristyksiä monin paikoin, tulee nälänhätää. Tämä on synnytystuskien alkua.

Markus 13:7-8


Mietin Jeesuksen sanoja ja sitä, että 2000 vuotta sitten kun Jeesus lausui sanansa ei ollut mitään nykyaikaista tiedonvälitystä ja reaaliaikaista uutisointia. Hyvä kun saattoi tietää mitä naapurikaupungissa tapahtuu, toisista maista ja maanosista puhumattakaan tai että sama tieto olisi ollut saatavilla suurille määrille ihmisiä samaan aikaan. Samoin sen ajan ihmisten maailmankuva oli tyystin toisenlainen ja paljon pienempi. Jeesus taas antaa laajemman kuvan, sen kuvan mitä voimme seurata nykyisistä tiedotusvälineistä, tiedämme missä soditaan, missä on maanjäristyksiä, missä on nälänhätää.

Jeesus piirtää kuvan juuri tästä ajasta, jota elämme, globaalista ajasta, jossa nykyaikaisen tiedonvälityksen avulla olemme tietoisia siitä mitä eri puolilla maailmaa tapahtuu. Jeesuksen sanat konkreettisesti osoittavat meille, että Jumala näkee ja tietää kaiken.

Japanin maanjäristys ja sitä seuraanneet tsunamit on ollut valtava katastrofi. Muistuttaa taas miten valtavia ovat luonnonvoimat, miten pieni on ihminen, miten heppoisia ovat ihmisen luomat valtavatkin ja nerokkaat infrastruktuurit luonnon edessä. Miksi sitten näin täytyy tapahtua, miksi on valtavia maanjäristyksiä? Sen tietää yksin Jumala.

Haitissa paljon ihmisiä tuli uskoon maanjäristyksen jälkeen, suurta herätystä oli ja on edelleen. Monesti ihminen vasta hädässä huutaa Herran nimeä ja kääntyy Herran puoleen, sillä vain Jeesuksessa Kristuksessa on kestävä perustus ja iankaikkinen turva.

Kaikki luotu järkkyy ja siirtyy sijoiltaan, jotta se, mikä ei järky, pysyisi paikallaan.

Hepr. 12:27

3 kommenttia:

  1. Japanin kansaa ja maata koetellaan nyt, mutta ne asiat vetävät heitä parannukseen.
    Ollaan rukouksessa heidän puolestaan.

    Tämä kaikki on todella synnytystuskien alkua vasta. Hyvin paljon tulee tapahtumaan vielä ennen kuin "alkuaineet kuumuudesta sulavat"..

    VastaaPoista
  2. Kyllä, muistetaan heitä rukouksin, siellä on suuri hätä ja pelko. Tänään siellä, huomenna jo jossain muualla, kaikki me olemme samassa veneessä.

    Aivan kaikki tämä on ja ollut vasta synnytystuskien alkua, tulivuorenpurkauksia, monia suuria maanjäristyksiä, kansat nousevat kansoja vastaan, nälänhätiä, niin Jeesus lupaa. Pelottavaa kaikki, mutta Jeesus on koko maailmankaikkeuden peruskivi, joka kestää ja jota mikään ei horjuta ja usko ankkuroituna tähän peruskiveen, Jeesukseen Kristukseen on ainoa turva. Vaikka me emme kestäisi ja meitä pelottaisi, Jeesus kestää ihan kaiken.

    VastaaPoista