sunnuntai 27. maaliskuuta 2011

Parannus on parantumista



Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. (Room. 5:8)

Niin hän meni itseensä ja sanoi: 'Kuinka monella minun isäni palkkalaisella on yltäkyllin leipää, mutta minä kuolen täällä nälkään! Minä nousen ja menen isäni tykö ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan; tee minut yhdeksi palkkalaisistasi.' Ja hän nousi ja meni isänsä tykö. Mutta kun hän vielä oli kaukana, näki hänen isänsä hänet ja armahti häntä, juoksi häntä vastaan ja lankesi hänen kaulaansa ja suuteli häntä hellästi. Mutta poika sanoi hänelle: 'Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan'. Silloin isä sanoi palvelijoilleen: 'Tuokaa pian parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, ja pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa; ja noutakaa syötetty vasikka ja teurastakaa. Ja syökäämme ja pitäkäämme iloa, sillä tämä minun poikani oli kuollut ja virkosi eloon, hän oli kadonnut ja on jälleen löytynyt.' Ja he rupesivat iloa pitämään. (Luuk. 17-24)

http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/Luuk.15.html


Jumala ei rakasta syntiä, koska synti ei ole Jumalasta, mutta jokaista syntistä ihmistä hän rakastaa ja jokaisen syntisen haluaa pelastaa. Hän on valmistanut mahdollisuuden pelastua jokaiselle ja tämä tie on Jeesuksen Kristuksen sovitustyö. Jeesus on sovittanut ristillä koko ihmiskunnan synnit, meidän kaikkien synnit.

Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. (Joh.3:16)

Liian usein annetaan jotenkin ymmärtää, että ihmisten tulisi ensin tehdä synneistään parannus ja vasta sitten Jumala voi jotenkin hyväksyä heidät. Ei vaan Jeesus odottaa ja jaksaa kärsivällisesti odottaa, että me syntisinä, kaikkine synteinemme ja virheinemme, sellaisena kuin me olemme tulemme hänen eteensä, ymmärrämme tarvitsevamme apua ja pyydämme apua, Hän haluaa auttaa meitä, Hän haluaa parantaa meidät, Hän haluaa rakastaa meitä ja antaa syntimme anteeksi, sillä synti on se, joka on rikkonut meidät ja yhteytemme Jumalaan.

Jeesus on kuin lääkäri, joka tahtoo auttaa, parantaa ja eheyttää, mutta jos emme ymmärrä olevamme sairaita ja tarvitsevamme apua tai kiellämme sairautemme, emme myöskään saa apua. Meidän tehtäväksemme jää pyytää apua ja ymmärtää, että tarvitsemme apua, että olemme syntisiä ja synti on satuttanut meitä ja rikkonut meidät. Meissä itsessämme ei ole voimaa parannuksen tekemiseen, Jeesus antaa voiman parannukseen.

Parantuminen ja eheytyminen kaikista elämän aikoina hankituista haavoista on myös usein pitkä prosessi, ei se aina hetkessä tapahdu, mutta kun parantaja on koko maailmankaikkeuden paras, olemme hyvässä huomassa ja hoidossa.

Ja mitä sana parannus tarkoittaakaan, sehän tarkoittaa parantumista.

3 kommenttia:

  1. Koskettava video kuvineen ja sanoineen. Anteeksiantoa ja rakkautta, Jeesuksen ristin sovitustyötä tarvitaan joka päivä. Tuo sanoma on ajankohtainen joka päivä jokaiselle. Tuossa sanomassa on ELÄMÄ, syvin elämän tarkoitus, ainakin minulle.

    Kiitos sinulle Mirja. Oli kiva aloittaa aamu näiden tekstien ja videon parissa.

    VastaaPoista
  2. Ihanat Sanan kohdat!
    Ja totta totisesti, Hän odottaa meitä luokseen sellaisina kuin olemme. Jos en olisi uskaltanut tulla Hänen luokseen syntisenä, niin en olisi tässä kirjoittamassa Hänen suuresta Armostaan syntistä kohtaan.

    Todella, sanan 'parannus' ja 'parantuminenä juuri on sama, ja siis tarkoittaa samaa asiaa.

    VastaaPoista
  3. Amen Trina. Jeesus on elämä, kaiken elämän lähde, antaja ja ylläpitäjä. Elävän veden lähde, jonka jälkeen ei enää muuta vettä kaipaa, kun tätä elävää, eläväksitekevää kirkasta vettä saa kerran maistaa. Paavali kirjoittaa: “Minulle elämä on Kristus ja kuolema on voitto” Vain Jeesuksen tunteminen tuo elämän, antaa syvän tarkoituksen elämälle ja kun tuntee Kristuksen kuolemakin, tuo vihollisista viimeinenkin ja kauhein on voitto, koska Jeesus ristillä on voittanut ja murtanut kuoleman, synnin ja paholaisen vallan.

    Tirtsa: Samoin, en minäkään olisi tässä kirjoittelemassa ja siksi tuhlaajapoikakertomus puhuttelee niin kovasti, Isä rakastaa poikaansa siitä huolimatta, että poika on toiminut niin väärin kuin vain voi toimia, ollut itsekäs, ahne ja paha. Ihmisen voi olla vaikeaa antaa anteeksi, mutta Jumalan rakkaus ja anteeksiantamus on niin täydellistä, suurta ja jotakin joka ei ole vain tästä maailmasta, siksi se on niin ehdottoman aseistariisuvaa. Jumala rakastaa ja haluaa pelastaa meidät siitä huolimatta, että hän näkee ja tuntee meidät läpikotaisin. Jumalan rakastava katse ja rakkaus luotujaan kohtaan, se on suurempaa kuin suurin isän tai äidin rakkauskaan, Jumalan rakkaus on absoluuttista.

    Minua aina puhuttelee erityisesti sellaisten uskoontulokertomukset, jotka ovat kahlanneet tosi syvissä pimeissä vesissä ja tehneet pahojakin asioita, mutta jotka ovat huutaneet apua, tarttuneet Jeesuksen käteen ja antaneet Jeesuksen pelastaa heidät. Miten sydämestä he julistavat Jeesuksen ääretöntä armoa, kun ovat omalla kohdallaan muutoksen saaneet niin väkevästi kokea. Mutta jokainen uskoontulo ja jokainen uskova on ihme, jota ei voi kuin ihmetellä. Kaiken tämän pahuuden, synnin, pimeyden ja valheen keskellä mikä maailmassa vallitsee on niitä, jotka rakastavat Herraa, haluavat seurata Herraa ja olla uskollisia Herralle sellaisina kuin ovat, kukin omalla lahjoillaan ja tavallaan. Siitä ei voi olla kuin syvästi kiitollinen.

    VastaaPoista