maanantai 31. tammikuuta 2011

Egyptin mellakoista

Egyptissä on ollut 25 vuotta rauhantila, jonkinlainen vakaus ja rauhansopimus Israelinkin kanssa, tämä kertoo aika paljon. Tunisia, Jordania, Egypti ovat olleet muslimivaltioita sieltä parhaimmasta ja maltillisimmista päästä, jos näin voi sanoa, ääri-islamistiset liikkeet ovat olleet kiellettyjä. Nämä väkivaltaiset mielenosoittajat, rettelöitsijät ja ryöstelijät ovat varmaan tuomassa jotain hyvääkin tullessaan?

Suomalaisen median kirjoittelu on taas tyypillisesti ideologian värittämää ja sinisilmäistä. Romantisoidaan väkivaltaisuuksia ja uskotaan, että muslimimaissa tulisi toimimaan joku demokratia (ei tule, kiitos islamin luonteen) ja että nämä mellakoitsijat olisivat joitain hyvää ajamassa. Hedelmistään puu tunnetaan, voiko väkivaltaisuuksista kasvaa mitään muuta kuin uusia väkivaltaisuuksia? Ja selvää on, että joidenkuiden tahojen päämääränä onkin aiheuttaa kaaosta ja sekasortoa Egyptissä, vankeja (islamisteja) on tarkoituksella päästetty vapaaksi ryöstelemään ja aiheuttamaan sekasortoa.

Samalla tavoin Suomen media ja nks. älymystö aikoinaan vastusti Iranin Shaahia ja hurrasivat Shaahin kaatumiselle ja seurasiko siitäkään mitään hyvää? Ajatollah Khomeini olikin varmaan mitä upein vastaus. Iranin islamilaisen vallankumouksen jälkeen toimittajat olivatkin hiljaa eikä mitään vastalausetta Iranin islamilaiselle totalitäärille koskaan kuulunut. Tämä jo osoittaa toimittajien ideologian todelliseen luonteen, joka on tuen antamasta todellisille väkivaltaisille totalitääreille.

Ja uutiset kertovatkin, että 20 vuotta maanpaossa ollut islamistijohtaja palaa Tunisiaan.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/Tunisian%20islamistijohtaja%20palaa%20maanpaosta%20/art-1288365746639.html

Tämä kertoo Tunisiaa tällä hetkellä hallitsevan johdon kädettömyydestä ja siitä, että he haluavatkin antaa islamin vaikutusvallan kasvaa. Veikkaan, että tulee aika, että sekä Tunisian kansa että Egyptin kansa haikailevat menneitä aikoja. Länsimaatkin ja länsimaiset mediat olisivat voineet olla antamassa enemmän tukea näiden maiden länsimieliselle johdolle eikä sinisilmäisenä uskoa näiden kansojen nyt taistelevan jonkun vapauden ja demokratian puolesta.

Egyptissä mielenosoittajat ja mellakoitsijat ovat alkaneet näyttää todellisen karvansa ja motiivinsa, kaikki onkin USAn ja Israelin syytä.

http://www.theblaze.com/stories/cnn-interviews-with-anti-mubarak-protesters-turns-into-anti-israel-anti-us-hatefest/

Olen aivan täydellisen varma, että niin Egyptiin kuin Tunisiaankaan ei ole luvassa niin mitään tähänastista parempaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti