perjantai 6. maaliskuuta 2015

Dirty wars

Pirkko Turpeinen-Saari kirjoittaa elokuvasta Dirty Wars:


"Dirty Wars on kuin pommi. Enempää kansainvälisestä politiikasta ei tarvitse tietääkään jos tämän elokuvan on nähnyt. Kaikki elokuvassa on totta ja se etenee Afganistanista ja Jemenistä, Somaliaan. Välillä toimittaja keskustelee Yhdysvaltojen viranomaisten ja kongressin keskeisten komiteoiden puheenjohtajien kanssa sekä osallistuu TV-kanavien keskusteluihin.

Se osoittaa mitä roolia yksityinen presidentti Obaman "johtama" salainen JSOC armeija palvelee. Kaiken tutkinta- ja tuomiovallan ulkopuolella oleva porukka jättää Keski-Amerikan likaisten temppujen tekijät harrasteljoiksi.

Johtopäätökseksi tulee, että presidentti Obama on kovempi, säälimättömämpi ja nopeampi kuin George W. Bush konsanaan.

Kun yhdistää elokuvan tosiasiat Edward Snowdenin paljastamaan kaiken kattavaan vakoiluorganisaatioon ei voi muuta kuin toivoa, että lastenlasten ei tarvitsisi elää tällaisessa maailmassa, jossa kaiken ratkaisee Yhdysvaltojen väkivaltakoneisto. Se alistaa muut maat joko väkivallalla tai taloudellisilla pakotteilla sekä propagandalla.

Jeremy Scahill ansaitsisi Edward Snowdenin kanssa kaikki mahdolliset ihmisoikeuspalkinnot rohkean ja syvästi inhimillisen toimintansa johdosta. Suosittelen elokuvaa kaikille totuuden nälkäisille."


YLE ei ole esittänyt elokuvaa. Sen saa nähdyksi vain lataamalla sen itse iTunesista tai vuokraamalla CDONista.

Suomalaiset ei vielä ymmärrä miten häikäilemätön Obaman hallinto on. Ensin Egypti, Libya, Syyria, nyt Ukraina. Minulle Ukrainan kriisi näytti sen lopullisesti. Järjestivät äärioikeistolaisen vähemmistöhallinnon valtaan ja tätä ovat kutsuvinaan demokratiaksi. Ukrainan uusi vallankaappaushallinto on surmannut jo tuhansia siviilejä Itä-Ukrainassa ja sotarikokset heitä vastaan jatkuu USAn ja EUn tuella, samaan aikaan länsimedia propagoi massiivisesti Venäjää vastaan, vaikka Venäjä ei koskaan ole ollut Ukrainan sisällisodan toinen osapuoli vaan Itä-Ukrainan kapinalliset. Odessassakin Kiovasta tulleet uusnatsit murhasivat yli 40 ihmistä ja länsi on vaiennut tyystin tästäkin sotarikoksesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti