perjantai 29. maaliskuuta 2013

Kristus on kirkon pää

Uusi Liitto. Jeesus jakoi sen Vanhan liiton pääsiäisen juhlapöydässä. Mursi vanhan liiton pääsiäisen juhla-ateriaan kuuluneen leivän ja jakoi opetuslapsilleen: “Tämä on minun ruumiini, joka annetaan teidän puolestanne. Tehkää tämä minun muistokseni.”

Otti Vanhan Liiton pääsiäisen juhla-ateriaan kuuluneen viinimaljan, sanoi ” Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan monien edestä.” ja he kaikki joivat siitä.

Uusi Liitto syntyi näin kirjaimellisesti Vanhasta liitosta, Vanhan Liiton tärkeimmän juhlapäivän pääsiäisen, jota vietetiin Egyptin orjuudesta vapautumisen muistoksi, juhla-ateriasta jaettiin Uusi Liitto, joka on pelastus paitsi juutalaisille niin koko ihmiskunnalle. Jatkumo jatkuu tähän päivään. Apostolit jakoivat ehtoollisen ja yhä edelleen papeilla on tämä apostoleilta lähtöisin olevan siunaus jakaa Herran ehtoollinen, jossa Jeesus Kristus on itse läsnä meidän kanssamme ja hänen syntejä anteeksi antava verensä. Joka kerta kun käymme ehtoollisella, olemme osa sitä ensimmäistä ehtoollista ja yhtä ruumista Jeesuksen kanssa, yhtä ruumista Jeesuksen kanssa ja viinissä on hänen anteeksiantavan verensä voima.
 

Jumala on kirkossa.

1 kommentti:

  1. Kiitos blogistasi.

    Käy kurkkaamassa:
    http://repentfinland.blogit.fi/

    Tervetuloa!

    t; Anna

    VastaaPoista