sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Kuulunko länteen vai itään?

Tätä mietin nyt...

Apostolisen kirkon merkitys ja jatkumo kirkastui minulle vasta vähän aikaa sitten. En halua olla irti kirkosta, haluan kuulua kirkkoon, mutta Suomen luterilaisen kirkon tila on vakava ja huolestuttava. Taistelua kirkosta käydään koko ajan ja viholliset alkavat saada niskaotteen. Missä on vika, onko se vika koko luterilaisuudesssa, onko luterilaisuudessa jokin perustavalaatuinen rakenteellinen vika, oliko Luther väärässä? Lutherhan oli katolilainen ja koko luterilaisuus on alkanut minusta tuntua yhdeltä suurelta tragedialta, Luther puuttui aikansa epäkohtaan, anekauppaan, joka sittemmin korjattiin ja siihen yhteen epäkohtaan puuttumisen seurauksena sitten syntyi onnettomien olosuhteiden seurauksena luterilaisuus ja niin monet kansat joutui erilleen äitikirkosta. Ei, kirkko ei olisi saanut näin jakautua.

Minun epäonneni on, että synnyin luterilaiseksi, synnyin pohjoiseen luterilaiseen valtioon. Olisinpa syntynyt katolilaiseksi tai ortodoksiksi ja mietinkin nyt katolilaisuuteen tai ortodoksisuuteen kääntymistä. Kaipaan niin syvästi vanhaan kirkkoon kuulumista, kaipaan messua, liturgiaa, virsiä, synnintunnustusta ja ennen kaikkea ehtoollista. Mutta nyt en tiedä voinko löytää sitä enää luterilaisesta kirkosta, en tiedä onko Jumala hylännyt Suomen ev.lut. kirkon vai minut.

Haluaisin kuulua pohjoiseen, mutta minne pohjoinen kuuluu?

1 kommentti:

  1. Hei!
    Hyvää Kristiinan-päivän iltaa.

    Minä jatkan miettimistä myös..., että kauanko vielä kuulun ev.lut. kirkkoon.

    Oletko huomannut, että kaksi kommenttia on ilmestynyt 20.6.-13 klo 11:39 ja 11:42 tänne:
    http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/3195/kotimaa24_jalovaaran_opetuspuheessa_ei_puhuttu_laakkeista_kiistelty_osuus_osa_rukousta ??!!

    Siunattua kesän jatkoa sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista