maanantai 1. lokakuuta 2012

Mihin Suomi on menossa I


































Timo Soini Suomen kuvalehdessä:

Lavrov sanoi yhteen kysymykseen vastatessaan, että Euroopan ei pitäisi unohtaa kristillisiä juuriaan. Se oli kyllä mainiota kuultavaa! Totta kai pitää olla sananvapaus arvostella Putinia ja hänen hallintoaan. Mutta se, että he menivät performanssinsa tekemään Kristus Vapahtajan kirkkoon, niin olisivatkohan menneet moskeijaan? Jos he olisivat punkanneet jossain puiston kulmassa, niin eihän siihen olisi kiinnitetty mitään huomiota.”


”Se oli äärimmäisen kyynisesti tehty harkittu provokaatio, joka saavutti juuri sen mitä haluttiin. Maailmanlaajuinen hässäkkä, ja nyt kaikki kitaranrämpyttäjätkin ovat sitten maailmanpolitiikan asiantuntijoita.”

Pussy Riot-kohu on jo kuukauden takainen, mutta ihmetellä sopii kuinka ministeritasoa myöten annettiin tuki Jeesuksen Kristuksen Vapahtajan kirkossa esitetylle jumalanpilkkaperformanssille. Jos sama performanssi olisi pidetty jossain moskeijassa, niin paheksunta olisi ollut hyvää. Toiset uskonnot ovat näköjään vain pyhempiä kuin toiset, eikä kristinuskon harjoittajille suoda samaa uskonvapautta kuin muslimeille. Kaikilla uskonyhteisöillä on oikeus omien pyhien paikkojensa koskemattomuuteen, oli kyseisestä uskonnosta mitä mieltä tahansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti