sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Harjalinnun ihmetoipuminen

Turkuun eksynyt harvinainen harjalintu tervehtyy aliravitsemuksesta eläinsuojassa. Suomessa harvinainen harjalintu (Upupa epops) harhautui Suomeen muuttomatkallaan. Lintuharrastaja toimitti aliravitun ja huonoon kuntoon päässeen linnun Turun eläinsuojeluyhdistykselle sunnuntaina.

- Määrittelisin sen sanalla puolikuollut. Se ei jaksanut pitää päätään pystyssä, silmät olivat kiinni ja lintu oli täysin vetelä: sellainen, joka on jo antanut periksi - ei jaksa enää elää, eläinsuojeluvalvoja Heidi Leyser-Kopra Turun eläinsuojeluyhdistyksestä kertoo.

Iloisia uutisia saatiin kuitenkin pian. Leyser-Kopra yritti antaa linnulle ruokaa, jota se ei kuitenkaan suostunut syömään. Nainen meni katsomaan pakkoruokintaohjeita, mutta takaisin palattuaan ruoka-astia oli tyhjä. - Ihmettelin, onko ruoka lähtenyt litomaan.

Leyser-Kopra laittoi astiaan lisää jauhomatoja, ja pian Harja-Tarjaksi nimetty harjalintu hotki ne hyvällä ruokahalulla. - Olin todella hämmästynyt, sillä se oli niin huonossa kunnossa, että olin varma sen kuolevan käsiin.


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012011115060941_uu.shtml

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/suomessa-harvinainen-lintu-pelastui-pakkasesta/art-1288441289308.html



Harjalintu-uutisiin tulee kiinnitettyä huomiota, sillä harjalintu on Israelin kansallislintu ja aikoinani näin harjalinnusta unen josta olen jo kerran kertonutkin. Unessa oli vain harjalintu, joka pörhisti päälaella olevan harjansa oikein komeaksi. Mitään muuta ei unessa ollut.

Ihmeellinen toipuminen.

1 kommentti:

  1. Ihana tarina. Varmasti nyt unesi vuoksi kiinnität harjalintuihin huomiota. Miten sellainen lintu on voinut eksyä tänne Suomeen saakka ja vielä tavella. Ihmeellistä.

    VastaaPoista