sunnuntai 4. joulukuuta 2011

"Kristus liikkuu siellä missä on pimeää, ahdistusta, syntiä, murhetta."






 













Ilya Repin. Christ Raises the Daughter of Jairus. 1871

Eräässä kodissa olen katsellut kuuluisan venäläisen Ilja Repinin maalaamaa Kristus-kuvaa. Se on erikoinen. Taiteilija, joka oli aloittanut uransa ikonimaalarina ja joka oli ympäröinyt pyhimykset kultaisella sädekehällä, kuvaa Vapahtajan tummaa taustaa vasten vailla mitään pyhyyden ulkonaista loistoa.

Mutta mikä näkemys. Kristus liikkuu siellä missä on pimeää, ahdistusta, syntiä, murhetta. Hän liikkuu hiljaisena. Moni Häntä tuskin huomaa, sillä Hänen ympärillään ei läheskään aina ole kultaista hohdetta, ja kuitenkin hänellä on voima ja elämä. Mainitsemassani kuvassa Jeesus sanoi Jairuksen kuolleelle tytölle sanan, joka antoi tytölle elämän ja poisti vanhemmilta surun.

Herran sana kaikuu vieläkin pimeässä, myrskyssä. Siinä on turvamme.

"Mutta venhe oli jo monen vakomitan päässä maasta, aaltojen ahdistamana, sillä tuuli oli vastainen. Ja neljännellä yövartiolla Jeesus tuli heidän tykönsä kävellen järven päällä. Opetuslapset peljästyivät ja sanoivat "se on aave". Mutta Jeesus sanoi: "Olkaa turvallisella mielellä, minä se olen." Matt. 14:24-27


Kirjasta Askele askeleelta, sana vuoden jokaiselle päivälle (1960). Toimittaneet Viljo Pitkänen ja Eino Seppo.

5 kommenttia:

  1. Niin lohduttavaa! Kuinka ihanaa, että Jeesus on todella siellä, missä on murhetta ja ahdistusta. kiitos, Mirja, myös niistä Israel- videoista! Niin koskettavia, että itkin.
    Mutta siunataan me Israelia ja samalla saamme itsekkin siunauksen!

    Siunattua joulun odotusta!

    VastaaPoista
  2. Hei Kotia Kohti, minuakin tämä teksti ja tämä maalaus kosketti todella, Jeesus on tukenamme ja turvanamme joka hetki.

    Israel-videot myös olivat minustakin tosi koskettavia ja hienosti tehty, sen tähden halusin tänne ne laittaa, muistutukseksi. Siunataan todellakin ja muistetaan rukouksissa Israelia ja seisotaan Israelin rinnalla, kun tämä valheen ja pahan läpitunkema maailma tulee ajamaan Israelia yhä ahtaammalle. Olemaan valona maailmassa, kaupunkina ylhäällä vuorella kuten Jeesus kristittyjä kehottaa tekemään kun maailma pimenee.

    VastaaPoista
  3. Niinpä - kansalle joka istui kuoleman varjon maassa, koitti valkeus!Eihän mullakaan olisi mitään toivoa muuten ollut!

    VastaaPoista
  4. Siunattua Jeesuksen syntymäjuhlaa!

    VastaaPoista
  5. Addiktio: Eikä minullakaan. Jeesuksessa on meidän kaikkien toivo, mitään muuta nimeä ja toivoa ei ole meille annettu. Jeesus sanoo olevansa Maailman valo ja miten kirkas se valo onkaan tätä maailman pimeyttä vasten. Upeaa, että olet antanut itsesi Jeesuksen pelastettavaksi. Paljon siunausta tiellesi ♥

    Nurkkalintu: Siunattua Jeesuksen syntymäjuhlaa myös sinulle ♥. On upeaa muistella jouluna Jeesuksen syntymää, sitä että valo syttyi ja Vapahtajamme syntyi tähän pimeään maailmaan.

    VastaaPoista